Branesti.ro
Oaza ta de liniste!
   
Anunturi   Publicitate

 

Scurt istoric al localitatii
 

 

 

 

 

 

 

Incepand din luna februarie 2008 vom inaugura o rubrica speciala de anunturi de vanzare si cumparare de terenuri.

Dacă doriţi să vă publicăm gratis anunţul dumneavoastră imobiliar, nu trebuie decât sa ne transmiteţi textul la terenuri@branesti.ro  in urmatorul format: localizare teren, suprafata teren, pret mp, date contact si nume de contact.

PREZENTARE


Comuna Branesti se afla situata in partea sudica a tarii, la est de Municipiul Bucuresti. Pozitia asezarii este definita de intersectia paralelei de 44º25'29" latitudine N si a meridianului de 26º18'-26º26' longitudine estica, fapt care explica si unele asemanari in ceea ce priveste unele aspecte ale peisajului cu cel al asezarilor din arealul estic imediat al orasului Bucuresti.
Din punct de vedere fizico-geografic, comuna ca pozitie se afla situata in tinutul Câmpiei Române in partea estica a subunitatii cunoscuta sub numele de Câmpia Vlăsiei, intre Câmpiile Colentinei la Vest şi Mostiştei la Est pe linia de contact a acestora, mai exact, pe Valea Râului Pasărea.
Din punct de vedere administrativ, comuna Brăneşti este situata in partea Sud-estică a Judeţului Ilfov.
Localitatea se grefează in general pe un spaţiu relativ plat, uniform cu o fragmentare destul de redusa, specific de altfel interfluviilor din sudul ţării.
Vatra aşezării inregistreaza un microrelief ceva mai variat reprezentat atat de sectoare plate specifice câmpiei cât şi de versanti sau lunca unde energia de relief si respectiv pante cunosc valori diferite fata de rest.
Nota caracteristica a arealului aşezării este imprimata in mai mica masura de elementele cantitative si calitative ale reliefului si mai mult de factorii climatici hidro-geografici si de vegetatie.
Economico-geografic in Judetul Ilfov, comuna Branesti are o poyitie oarecum privilegiata, fiind situata in imediata aproiere a capitalei, fapt de o maxima importanta in contextul interrelatiilor economico-sociale.
Apropierea de capitala, faptul ca asezarea este strabatuta de DN3, Autostrada Soarelui si magistrala feroviara numarul 8 Bucuresti-Constanta, singurele cai rutiere si feroviare de legatura rapida cu Estul si respectiv cu litoralul, constituie un alt avantaj al situarii in conditiile in care una din axele de preferinta a Bucurestilor, va fi cea din lungul acestui traseu.

 

CLIMA

Sub aspect climatic, zona Comunei Branesti este inclusa provinciei climatice a Câmpiei Române caracterizata prin temperaturi medii anuale de 10-11º C si cantitati de precipitatii suficiente, maxima inregistrandu-se la inceputul verii in plina desfasurarea a ciclului vegetal.
Clima are caracter temperat de tranzitie continental moderata in zona silvostepica din N-NV si continental excesiva in zona stepica din SE.
Temperatura medie anuala in raza Comunei Branesti este de 10,3º C, amplitudinea medie fiind de 25-26,6º C.
Temperatura medie a celei mai reci luni (ianuarie) este de circa -3.1º C, iar a celei mai calduroase (iulie) de 22,5º C.

 

 

   

Google

 
 
 
 
 
 
 
Copyright © 2007 All rights reserved - Designed by: Melania Design srl